pondělí 6. března 2017

Stopa slávistických lukostřelců na 27. MČR v halové lukostřelbě dospělých a dorostu 2017

 

Jan Toul – RMM

 

v sobotní kvalifikaci skončil na 7. místě, v 1/8 eliminaci narazil na J. Smrčka (PRO), přes kterého postoupil do nedělního  ¼ finále – kde ho po velkém souboji  porazil J. Hetman (PRO). V součtu p. Hetman nastřílel 133 body a Jan 132 body, v setech se tento vyrovnaný souboj proměnil ve výsledek  6:4 pro p. Hetmana.

 

 

 

Jakub Laciga RM

 

kvalifikační sobota přinesla Jakubovi  9. postupové místo, v eliminaci 1/16 porazil M. Slavíka (OST) a v  1/8 po rozstřelu 10:7 porazil F. Hejduka (PRO). Nakonec v ¼ finále podlehl O. Haškovi (STA, nakonec bronzový) a i když v součtu měli oba borci stejně 137 bodů, v setovém systému se připisovaly Jakubovi jen 4 body a Oldovi 6.

 

 

 

Jaromír Kylar CJM

 

ze soboty si Mirek odnesl zlatou medaili za kvalifikaci a do nedělních eliminačních soubojů nastupoval z prvního místa. V ½  proti P. Zapletalovi (PRO) ho chyba v poslední sadě připravila o boj o zlato.  Ve finálovém souboji o bronz nakonec  porazil K. Háka (KLK).

 

 

 

Ondřej Šorm RCM

 

napodobil  9. postupovým místem svého trenéra J. Lacigu, v eliminační 1/16 porazil  F. Cabáka ( OST) a postoupil do 1/8finále, kde podlehl J. Zalabákovi (PLZ), který předtím vyřadil našeho J. Langmayera.

 

 

 

Filip Vrbský RCM

 

18. postupové kvalifikační místo nepřeměnil Filip do žádného  eliminačního umístění, protože k eliminačním soubojům z rodinných důvodů nemohl nastoupit.

 

 

 

Jan Langmayer RCM

 

I náš poslední zástupce v kategorii kadetů postoupil do eliminačních bojů, a to z 25. postupového místa. Eliminační  1/16 byla nad jeho síly a prohrál s J. Zalabákem (PLZ).

 

 

 

Bez postupu z kvalifikace skončili:

Alice Korbelová (RWM - první nepostupové místo), František Preclík (RMM), Jaroslav Preclík (CMM), Jakub Klíma (RM) a Antonín Štěpán (RM).

 

Své zastoupení jsme měli i v soutěžích družstev:

 

Družstvo RM ve složení J. Laciga, A. Štěpán a J. Klíma – v kvalifikaci obsadili 16. místo a zajistili si tak postup do eliminací. V 1/8finále byli poraženi  1. LK Plzeň 1935.

 

Družstvo RCM ve složení O. Šorm, F. Vrbský a J. Langmayer,  nastoupili do eliminace ze  4. kvalifikačního místa,  ¼ finálový postup přes LK CERE, se stal napínavou záležitostí v okamžiku,  kdy po konečné shodě bodů následoval rozstřel – ten naši borci zvládli opravdu skvěle, a to nástřelem  10,10 a 10 bodů nedali soupeři šanci. V ½ bojích narazili na LO TJ Mariánské  Hory  Ostrava (pozdější Mi stři)  a s nimi prohráli. V souboji o  bronz pak porazili LK Litvínov.

 

Nakonec jsme si tedy odvezli zlatou medaili za kvalifikaci v kategorii kladkový luk junioři - jednotlivci, bronzovou medaili za celkové pořadí v kategorii kladkový luk junioři - jednotlivci a bronzovou medaili za celkové pořadí v kategorii reflexní luk kadeti – družstva.

 

Gratulujeme.